Pekoniin kääritty mozzarella

4 annosta

8 viipaletta   pekonia
2                   mozzarellaa (á 125 gr)
2 viipaletta   hyvää leipää
1 rkl              voita
1                   tomatti
2 rkl              balsamiviinietikkaa
2 rkl              oliiviöljyä
                     suolaa ja mustapippuria, timjamia,
                     salaattia ja hiukan vihanneksia.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Paista pekoni kuumalla pannulla, valuta pekoniviipaleista ylimääräinen rasva asettamalla ne paiston jälkeen talouspaperille. Leikkaa mozzarelajuuston kokoisia leivän viipaleita.  Viipaloi tomaatista neljä n. 3-4 mm paksuista viipaletta ja paista viipaleet nopeasti pienessä määrässä voita. Suolaa ja pippuroi tomaattiviipaleet. Paista leivän viipaleet kullanruskeiksi pienessä määrässä voita.

Kata neljä alkuruokalautasta ja tee lautasille salaatti- ja vihannespeti.

Leikkaa mozzarellajuusto kahtia.

Kääri pekoni mozzarellajuuston ympärille ja laita uunivuokaan. Pane uunivuoka pariksi minuutiksi uuniin. Valvo, että mozzarella ei pääse sulamaan.

Asettele tomaattiviipaleet leipien päälle, pekoniin kääritty mozzarella tomaattiviipaleiden päälle ja laita leipä salaatti-vihannes petille. Mausta kevyesti suolalla, maustepippurilla ja timjamilla, ripottele päälle vielä balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä.